Tuesday 25 December 2012

PES MAK PON ~ SOTO

Resepi Tradisional. Keluaran Usahawan Bumiputera.

Pes Mak Pon ~ SOTO
 Cara Masak :
  1. Rebus potongan ayam bersaiz besar dengan sukatan air sehingga mendidih.
  2. Masukkan perencah soto dan kacau.
  3. Setelah empuk, keluarkan potongan ayam tersebut, tus dan goreng
  4. Setelah di goreng, hiris kecil-kecil untuk di masukkan semula ke dalam sup untuk di masak sehingga mendidih sekali lagi.
  5. Masukkan daun sup, bwg goreng, cili potong dll untuk menambah keenakkan rasa sup.
  6. Boleh dihidangkan dengan sambal kicap
Harga : RM7.50 (harga pasaran RM8.50)

Belian online produk HASANAH << klik

~ Produk Muslim untuk Semua~

Hasanah Muslim Shop (017-8858851)
©2012, HMS

No comments:

Post a Comment