MAGNETIC AURA


MINYAK TERAPI MAGNETIC AURA BAIK UNTUK
Lenguh Sendi
Kebas Kebas
Lesu Badan
Sukar Tidur
Sakit Kepala
Sesuai Untuk Pelajar supaya lebih cergas dan cerdas
Lebih senang mengingati pelajaran
Tumpuan pada kerja atau semasa belajar
Terbukti dapat tingkatkan stamina
Memandu lebih bertenaga
Hubungan Intim
Resdung
Otot Kejang /Tarik mengkarung
Stress di tempat kerja
Urat bersimpul
Sengal sengal tulang
Tangan atau kaki kesejukan
Kerap kencing atau kerap kencing
Kurangkan ketagihan merokok
Kurangkan air ketum /arak (respon dari pengguna)
Mudah Selsema
Histeria
Masalah Lelaki dan wanita
Angin berlebihan
Batu Karang
Alahan
Bersukan dan kerja berat

SABUN MAGNETIC AURA   

Sabun Magnetic Aura adalah sabun serbaguna yang dihasilkan secara manual ‘hand-made’ dan merupakan kombinasi herba  dan teknologi rawatan magnetic yang terkini.
Rasailah kelainan Sabun Magnetic Aura  daripada kombinasi herba yang terbaik untuk anda. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit. Penggunaan yang berterusan akan menghasilkan kulit yang sentiasa lembab, subur, tegang dan halus.
Alamilah satu penemuan istimewa dan pertama kalinya di hasilkan di Malaysia, Sabun yang mengandungi ‘magnetic water dan kombinasi herba ; sireh . Tidak dinafikan lagi khasiatnya dalam membantu meningkatkan tahap kesihatan umum. Ianya merupakan gabungan yang terbaik untuk satu produk yang berkualiti seperti Sabun Magnetic Aura ini.
Sabun Magnetic Aura dihasilkan dari daun sirih yang terpilih dan diperkayakan lagi dengan kolagen , air zam-zam dan lebih istimewa lagi diberi sentuhan ‘Magnetic Water’ 
Sirih (Piper Betel Sp.)  diakui mengandungi komponen aktif antioksidant dan astrigen yang sangat tinggi nilainya. Kandungan antioksidant polyphenol di dalamnya membantu menghalang tindakan radikal bebas oleh pancaran uv yang boleh memusnahkan struktur kimia kulit. Mengikut kajian saintifik, ekstrak daun sirih mengandungi flavonoid dan polyphenol yang bertindak meregangkan kulit mengelakkan kedut serta merawat jeragat dengan berkesan. Khasiat ASTRIGEN daun sirih pula berkeupayaan mengecutkan tisu-tisu organik dan khasiat ANTISEPTIK untuk membunuh kuman.
Kolagen akan membantu memperbaharui kulit serta melambatkan proses penuaan semulajadi, menambah keanjalan kulit dan penghidratan.
‘Magnetic Water’ 
The following biological and therapeutic functions have already been identified and verified by experiment:
It has been found to seemingly increase the weight of the spleen (which has various functions in modifying the structure of the blood) and thymus, heightening the body's production of disease resistant antibodies, whilst also aiding anti-aging.

“,meninggikan pengeluaran antibodi tubuh tahan penyakit, sementara juga membantu anti-penuaan.

It has been found to seemingly increase the content of the body's immunoglobulin and enhance the phagocytosis (the action or process of leucocytes [white blood cells] attacking bacteria) of the liver, spleen and blood vessels endothelium. This is of considerable benefit to the cellular immune system.

“Membantu sel darah putih dalam pertahanan tubuh”

Kebaikan Sabun MagneticAura
1.       Memberikan kesegaran dan meningkatkan daya tumpu dan keyakinan diri.
2.       Membantu melancarkan perjalanan darah pada permukaan kulit 
3 .      Memberi keseimbangan cas pada permukaan kulit 
4.       Membersih kulit
5        Membantu anti-penuaan.
6        Membantu meninggikan pengeluaran antibodi tubuh tahan penyakit
7        Membantu merawat pelbagai masalah kesihatan anda
8        Meningkatkan stamina ,sangat baik untuk bersukan dan kerja berat
9        Membantu mengurangkan stress dan keletihan ketika memandu
10      Wangian yang menyenangkan


Untuk kesan yang terbaik gunakan :

1)  Pada keseluruhan badan Setiap kali mandi pagi dan petang .
2)  Juga baik digunakan untuk cuci muka sebelum mengambil wuduk 5kali sehari .
3)  Sebelum kuliah , sebelum mengulangkaji , sebelum selepas bersukan atau kerja berat 

Pesan & Hantar: 017-8858851
[K

MADU

Disyorkan kepada
 • Mereka yang berpenyakit
 • Ahli Sukan
 • Pemandu lori dan Pemandu bas
 • Pelajar terutamanya sebelum Exam
 • Kerja berat
 • Sebelum hubungan intim bagi pasangan yang berkahwin

Cara penyediaan

 • Minum terus dari straw
 • Dicampur air suam
 • Dicampur telur separuh masak
 • Dicampur dgn kopi magnetic aura
 • Dicampur dgn limau nipis atau halia

Tidak Sesuai Untuk

Perempuan mengandung, kanak kanak bawah 3 tahun, pesakit jantung yang menggunakan bateri jantung(Bagi penggunaan golongan diatas masih lagi diperingkat kajian)

Tindak Balas Sementara(Healing Crisis)

Kepada pengguna yang kali pertama mengunakan produk ini mungkin akan mengalami rasa pening, mengantuk, loya demam dan sebagainya namun jangan risau. Ini adalah proses pemulihan (penyembuhan) dan bersifat sementara. Jika berlaku sedemikian anda dinasihatkan banyakkan minum air kosong. Biasa nya di dalam julat 50 orang hanya seorang sahaja yang mengalami simtom diatas.
Lebah merupakan sejenis makhluk ciptaan Allah yang sangat ajaib dan istimewa. Ianya diciptakan oleh Allah yang membawa ubat dan manfaat kepada manusia keseluruhannya. Dari segi ubat, madu lebah memang diakui mengandungi Antibakteria, Antifungus, Antivirus, Antioxidant, Anti-inflammatori, Antikancer, Analgesik, Antipyretik, Aphrodisiak, Antifertiliti, Anti-penuaan, Anti-diabetik, Antiseptik, Pengawet, meningkatkan imuniti dan mengurangkan kolestrol.
Produk dari lebah seperti madu, propolis, bee bread, bee polen dan royal jelly mempunyai khasiat-khasiat yang boleh menyembuhkan dan melindungi badan dari pelbagai penyakit melalui proses penyuburan sel-sel dalam badan kerana ianya membekalkan makro dan mikronutrien, meningkatkan proses pengaliran darah melalui pembersihan serta pengembangan pembuluh darah, memperbaiki serta memperkuatkan sistem immun badan dan membekalkan antioxidan juga menutralkan radikal bebas.
Lebah terbahagi kepada tiga jenis iaitu Permaisuri, Lebah jantan dan lebah pekerja. Permaisuri merupakan raja bagi satu-satu koloni/sarang lebah. Ianya berfungsi sebagai pengawal untuk sebuah kerajaan lebah dan boleh bertelor sehingga mencapai 3000 telur semalaman. Jangka hayat Permaisuri boleh menjangkau 7 tahun sedangkan jangka hayat lebah pekerja cuma 21 hari dan umur semakin pendek jika tahap pekerjaannya lebih seperti mencari makanan dijarak yang jauh.
Lebah juga mempunyai Venom (sengat lebah) yang terbukti boleh berfungsi merangsangkan saraf, memperbaiki aliran darah, mengubati penyakit asma serta meningkatkan sistem pertahanan badan. Sistem pengubatan dengan menggunakan kaedah sengat lebah atau dikenali sebagai Apiterapi telah lama diperkenalkan di negara-negara seperti Italy, Newzealand, China dan Australia. Bagi negara kita ianya telah lama juga digunakan oleh orang kampung sebagai ubat sakit sendi seperti lutut. Namun ianya tidak meluas.
Memang tidak boleh dinafikan lagi betapa lebah ini dijadikan oleh Allah yang begitu banyak manfaatnya dari segi nilai perubatan kepada manusia dan memang tersangat rugilah bagi orang yang memandang rendah akan fungsi dan khasiat lebah dan produk-produknya.. Allahu A’lam..
Khasiat madu lebah asli memang banyak. Apabila seseorang sakit, maka dia akan berusaha sedaya upaya untuk mendapatkan ubat walaupun dengan harga yang sangat tinggi. Kadang-kadang sesetengah ubat yang diambil mencecah nilai ribuan Ringgit Malaysia. Yang mana ribuan RM itu jika dibeli madu lebah asli, ianya boleh menampung rawatan untuk tempoh beberapa tahun. Namun tidak ramai dikalangan masyarakat kita yang menjadikan madu lebah asli sebagai ubat utama dalam merawati penyakitnya walaupun madu lebah asli ini telah terbukti mengandungi nilai perubatan yang tinggi oleh pelbagai institusi. Di Malaysia, banyak institusi pengajian tinggi seperti Universiti Malaya, Universiti Sains Malaysia, UPM, UKM dan tak ketinggalan juga Jabatan Pertanian telah membuat pelbagai kajian tentang khasiat madu lebah asli ini. Sebagai contoh, kajian yang dibuat oleh USM ke atas khasiat madu lebah asli seperti:-
Beberapa soalan yang sering ditimbulkan oleh masyarakat tentang madu lebah asli seperti:

Adakah lebah peliharaan juga menghasilkan madu lebah Asli?

Lebah yang dipelihara juga dikira madu lebah asli selagi mana ianya tidak dicampur dengan benda lain seperti air gula dan seumpamanya selepas tuaian.
 1. Madu lebah asli boleh merawat ulser diabetes.
 2. Madu lebah asli boleh merawat lecur kebakaran.
 3. Madu lebah asli boleh merawat mukositis akibat radiasi
 4. Madu lebah asli boleh merawat diabetes dan komplikasinya.
 5. Madu lebah asli boleh merawat osteoporosis.
 6. Madu lebah asli boleh melambatkan menopos.
 7. Madu lebah asli boleh merawat luka.
 8. Madu lebah asli boleh membekalkan tenaga dan menguatkan stamina.
 9. Madu lebah asli boleh meningkatkan tenaga batin bagi kaum lelaki dan perempuan.
 10. Madu lebah asli boleh merawat rabun penglihatan (rabun jauh)
 11. Madu lebah asli boleh melicinkan kulit dengan penyuburan sel kulit.
 12. Madu lebah asli boleh membantu penghadaman.
 13. Madu lebah asli boleh mengubati cirit birit (antibakteria)
 14. Madu lebah asli boleh mengurangkan berat badan dengan mengurangkan kolestrol.
 15. Madu lebah asli boleh merawat penyakit jantung seperti lemah jantung dan saluran jantung tersumbat.
 16. Madu lebah asli boleh merawat dan mencegah kanser dll sempena jaminan Allah dalam AlQuran bahawa ianya penyembuh bagi manusia dengan izin Allah.
Madu lebah juga terbukti mampu memperbaiki dan mengaktifkan sel-sel dalam badan. Madu lebah asli boleh meperbaiki sel radikal bebas dalam badan yang mana sel elektron yang tidak berpasangan disebabkan oleh penyakit kronik yang merampas dan memusnahkan pasangan sel-sel tertentu yang akhirnya boleh mengurangkan kestabilan dalam organ badan seperti elektron tak berpasangan (e) menjadi sangat aktif. Madu lebah asli boleh bertindak mengaktifkan oxygen spesis/ROS dan juga nitrogen spesis/RNS. Madu lebah asli juga boleh mengaktifkan elektromagnetik jantung yang boleh merawat serta mencegah jantung dari penyakit lemah jantung. Begitu juga, madu lebah asli boleh membantu pengaliran oksigen dalam darah ke jantung dan seluruh badan.

Belian online produk HASANAH << klik

~ Produk Muslim untuk Semua~
Hasanah Muslim Shop (017-8858851)
Johor, Malaysia.
©2012, HMS