Keistimewaan Pes Mak Pon :
- TIDAK PERLU DI TUMIS
- Resepi tradisional tanpa bahan pengawet
Pes Mee Rebus ..baru @Hasanah!
Cara masak :
- Masukkan 4 cawan air
- Masukkan perencah mee rebus, Tambah garam, perasa secukupnya.
- Bagi menambah lagi keenakan rasanya, masukkan sotong, udang dan telur rebus.
- Bila dihidangkan, tabur daun saderi, bawang goreng, tauhu goreng, lada hidup hijau/merah yang di hiris dan limau kasturi
Pes MAK PON: Pes Mee Rebus |
Pes Rendang ..baru @Hasanah!Cara Masak :
- Panaskan kuali dan masukkan santan beserta perencag rendang. masukkan daging/ayam/kerang.
- setelah hampir pekat masukkan daun kunyit, limau purut, kerisik dan juga asam keping
- bagi menambahkan lagi rasa enak, masukkan garam atau perasa
MAK PON: Pes Rendang |
Belian online produk HASANAH << klik
~ Produk Muslim untuk Semua~
Hasanah Muslim Shop (017-8858851)
©2012, HMS
No comments:
Post a Comment